• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes bulvių mėgėjai, šalime troškinyje jų nepasigedome“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes bulvių mėgėjai, šalime troškinyje jų nepasigedome“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val:

  • 1,5 st perlinių kruopų;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 500 g kiaulienos kumpio;
  • 300–500 ml sultinio / vandens;
  • 30 g sviesto;
  • 1 a. š. džiovintų žolelių;
  • Druskos pagal skonį;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Šlakelis aliejaus.

Perlines kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį. Kiaulieną supjaustome nedideliais kąsnio dydžio gabalėliais.

Pabarstome druska, pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame mėsą, kol ji apskrus. Morką, svogūną ir česnaką nulupame.

REKLAMA
REKLAMA

Česnaką ir svogūną pasmulkiname, morką supjaustome griežinėliais. Daržoves suberiame pas mėsą į keptuvę ir šiek tiek pakepiname.

Troškinį maišome su perlinėmis kruopomis. Pagardiname druska, žolelėmis. Išmaišome. Suberiame į kepimo indą. Dedame sviesto.

Užpilame vandeniu arba sultiniu, kad iki pusės apsemtų troškinį. Indą uždengiame dangčiu arba folijos lapu. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių apie 1 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų